FPA: Fight and Power Academy Amersfoort

Logo Fight and Power Academy. Vechtschool Amersfoort
Kickboks jeugdles FPA Amersfoort

Kickboks voor kinderen

Jeugdlessen

Ontwikkel sociale weerbaarheid en zelfvertrouwen bij kinderen met onze lessen. Benieuwd naar een les? Neem contact op voor een gratis proefles.

Jeugd groep les

Kickboksen voor kinderen

Wij willen graag de jeugd bij FPA op speelse en verantwoorde manier het kickboksen bij brengen.

Dit doen we door de kinderen duidelijk structuur te geven en bescherming te bieden, zodat ze het leuk blijven vinden en geen pijn of angst hoeven te hebben tijdens de lessen. 

Dit met de wetenschap dat het voor kinderen niet prettig is bijvoorbeeld een te harde trap in het lichaam te krijgen (vormen van angst door pijn) en dat stoten op het hoofd voor opgroeiende kinderen niet wenselijk is. Het is onze professionele taak de kinderen hierin op verschillende niveaus in te begeleiden.

Vechtsporten voor kinderen

young-trainer-teaches-kids-boxing-sport-in-the-gym.jpg
Kindergroep

Kindergroep

In de kindergroepen (6 t/m 9 jaar) wordt er geen sparren gedaan.

FPA Amersfoort jeugdlessen in amersfoort
Jeugdgroepen

Jeugdgroepen

In de jeugdgroepen (10 t/m 15 jaar) wordt er alleen technisch gespard door gevorderde leerlingen, op vrijwillige basis en met volledige beschermkleding.

Jeugd kickboks les
Bescherming en begeleiding:

Bescherming en begeleiding:

Onze trainers zijn er om de kinderen te begeleiden, te zorgen voor een veilige omgeving en ervoor te zorgen dat alles gecontroleerd en verantwoord gebeurt.

Onze doelstelling

Wij vinden het belangrijk dat kinderen sociaal weerbaar zijn. Dat kinderen zelfvertrouwen opbouwen maar ook tegen een stootje kunnen. Leren grenzen aan te geven. Daardoor komen kinderen zelfverzekerder en zelfbewuster in de groep te staan.  Een zelfverzekerd kind zal niet agressief zijn. 

Een onzeker kind neigt sneller naar agressief gedrag. Daarnaast leren wij de kinderen samen te werken en rekening te houden met elkaar.  Aangezien empathie de basis is van een gezonde samenleving, kun je met dit uitgangspunt niet vroeg genoeg beginnen.  Met de traditionele dojo etiquette wordt respect voor elkaar en voor de Sensei (leraar) aangeleerd. Zo is bijvoorbeeld het traditionele ‘groeten’ voor en na de les verplicht.

Daarnaast vinden wij dat in deze tijd van computerspelletjes, smartphones en social media de afstand tussen mensen op fysiek vlak steeds groter wordt. We vergeten bijna hoeveel leuke dingen je met elkaar kunt doen, waarbij je echt alleen elkaar nodig hebt.

Jeugdles kickboks FPA Amersfoort

Word lid!

kom langs voor een gratis Proefles!

Neem contact met ons op voor een inschrijving of proefles

Ook bij FPA:

Kickboksen voor groepen en scholen

Ook bij FPA: kennismakingslessen voor groepen of scholen! Altijd al eens een andere sport met uw groep of klas willen proberen? Geen veilige ruimte of matten in uw gymzaal?  Vraag ons naar de mogelijkheden voor een les voor uw groep of klas. Onze veilige dojo geeft ruimte aan volledige schoolklassen en met een van onze trainers geniet uw groep of klas van een kwaliteitsdocent.