FPA: Fight and Power Academy Amersfoort

Logo Fight and Power Academy. Vechtschool Amersfoort
Jiu Jitsu Amersfoort les FPA

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ)

FPA Brazilian Jiu Jitsu

Basis zelfverdediging of high-level technisch schaakspel?

Grappling No-Gi Amersfoort

BJJ Amersfoort

Brazillian Jiu Jitsu (BJJ) lijkt erg veel op judo, met dat verschil dat BJJ zich voornamelijk op de grond afspeelt.

Het is ook ontstaan uit het judo grondgevecht (Ne-Waza) en door de Brazilianen Carlos en Helio Gracie doorontwikkeld in Brazilië.

Net zoals bij judo wordt deze sport beoefend in een pak (Gi). Deze zeer technische sport is speciaal ontwikkeld voor personen van kleiner formaat en/of personen met weinig kracht die zich kunnen verdedigen tegen veel grotere en sterkere personen.

Gracie Barra

Gracie Barra Amersfoort
Gracie Barra

Gracie Barra

Gracie Barra is de grootste BJJ-organisatie ter wereld met maar liefst 800 scholen en meer dan 130.000 studenten. FPA is een officieel gecertificeerde Gracie Barra school met momenteel 2 ICP gecertificeerde instructeurs.

De lessen hebben wekelijks een ander thema wat om de 16 weken herhaald wordt (het curriculum), uniek is dat alle 800 scholen wereldwijd dit zelfde curriculum volgen.
Meer info: www.graciebarra.com

Andrew Houtveen Les FPA Amersfoort
Voor beginners en gevorderden

Voor beginners en gevorderden

De beginners (witte band) leren on vlot tempo een stevige basis in het GB1 programma. In de gevorderde lessen volgen nog vele nieuwe technieken en is er meer uitdaging om de technieken te combineren en toe te passen onder toenemende weerstand.

Onze lessen

Wij bieden lessen op alle niveaus.

De beginners (witte band) leren on vlot tempo een stevige basis in het GB1 programma. Na het behalen van de derde graduatie streep op de witte band mag aan de gevorderde lessen (GB2) worden meegedaan. Gemiddeld duurt het ongeveer een jaar om deze technische sport tot op dit niveau te leren. Uit veiligheidsoverwegingen zal er tijdens de GB1 lessen niet worden gespard. 

In de gevorderde lessen volgen nog vele nieuwe technieken en is er meer uitdaging om de technieken te combineren en toe te passen onder toenemende weerstand. De combinaties zijn eindeloos dus uitgeleerd ben je nooit! Na afloop van een GB2 lesuur (60 min) volgt een half uur ‘live-sparring’ hierbij wordt het wedstrijdelement toegevoegd. Onze visie hierin is dat een ieder zich aanpast aan het niveau van zijn tegenstander. Zo moet iedereen met iedereen kunnen sparren, houden we elkaar heel en helpen we elkaar beter te worden. Het live-sparring is niet verplicht na een GB2 les. 

Naast lessen BJJ bieden wij ook No-Gi (grappling) lessen. Doordat je de frictie en de grip van het pak mist moet het spel vaak sneller gespeeld worden. Voor een allround grondvechter is het essentieel om beide vormen te trainen. 

In aanloop naar toernooien zal er door wedstrijdvechters extra worden getraind zowel binnen als buiten de reguliere lestijden. Meedoen aan wedstrijden e/o deze trainingen gaat bij FPA altijd in overleg met de trainer. 

De lessen staan onder de enthousiaste leiding van Mike en Andrew die samen goed zijn voor zo’n 35 jaar BJJ ervaring. Kom je voor de beste BJJ-Experience dan kies je voor Gracie Barra Amersfoort

MMA les Amersfoort

Word lid!

kom langs voor een gratis Proefles!

Neem contact met ons op voor een inschrijving of proefles